Digitális Marketing Blog

Think Digital!

Like It Easy

Hirdetés

 

Osztják

Digitális Marketing Blog

Szórakoztató digitális marketing!

A ThinkDigital kreatív digitális reklámmegoldások inspiratív célzatú bemutatását tűzte ki célul!

Kontakt: sinkovits.andras@gmail.com

Nintendo - Wario land shake it! kampány

2010.01.20. - sinkovits Szólj hozzá!

Nem szívesen helyezem túl magasra a lécet saját magam ellenében, de muszáj az egyik kedvencemmel indítanom.
Történt ugyanis, hogy a San Francisco-i GOODBY SILVERSTEIN & Partners csapata olyannyira kreatívan oldotta meg a feladatát, hogy ennél jobban a digitális marketing lehetőségeit nem is tudnám prezentálni. A megoldásuk szenzációs.

A feladat a Nintendo Wii, Wario Land nevezetű játékának megjelenés előtti promotálása volt. Köztudott, hogy sok fiatal, mielőtt videojátékot vásárol, a trailer-ét megnézi youtube-on. Ez volt tehát az irány. Csakhogy itt nehéz versenyre kelni egy ilyen egyszerű játékkal. Valljuk be, magától nem valószínű, hogy rákeres bárki is a Wario Land-re, míg az olyan népszerű játékokra, mint a GTA elég valószínű.
Valahogy tehát vírusfilmet kellett volna alkotni, valamilyen módon kitűnni, de figyelembe véve az "alapanyagot" ez nem könnyű. Úgy döntött hát a San Francisco-i csapat, hogy a döbbenetet kiváltó attrakciót nem a videóba, hanem aköré helyezi (!)...

 

 

Elhelyeztek tehát egy videót a játékról Youtube-on, a videó úgy kezdődött, mint bármely más videó, ám ez esetben a videó nézése közben történt a turpisság. Ahogy a játékkarakter tör-zúz a képernyőn elementáris erővel, váratlanul a Youtube oldala is elkezd összedőlni, szétzuhanni. Ez egy nagyon új, nagyon egyedi és nagyon figyelemre méltó megoldás Youtube-on, melyhez a készítők lemásolták a Youtube oldalát, hiszen ez nem egy átlagos videó volt, viszont a kampány oldala a videómegosztó alatt futott, a nézőket teljesen megévesztve.

Digitális marketingben a jelszó: Merj nagyot álmodni! Hiszen bármi megvalósítható, a lényeg az ötlet, nincsenek határok, konvenciómentesen szárnyalhat a fantázia. Fontos, hogy az ötlet kiragadja a felhasználót a hétköznapokból, akár egy ilyen váratlan megoldás formájában. Ez teszi emlékezetessé, ennek okán küldi el barátoknak, ez segíti tehát a terjedését. A digitális marketingben meg kell tanulni minél nagyobb hullámokat gerjeszteni, hogy futótűzként terjedhessen az üzenet.

A nézettség óriási volt, meghaladta a 4 milliót egy hónap alatt, még a bemutatás előtt, mára ez a szám 6 és fél millió. Kommentjei nagyon pozitívak voltak.

A GOODBY SILVERSTEIN & Partners a Cannes-i Reklámfesztiválon, Cyber Lions, Arany helyezést ért el kreatív megoldásával 2009-ben.

Figyelemfelkeltés: Küldetés teljesítve.

 Forrás: Mediapedia

Címkék: youtube videójáték digitális marketing vírus film goodby silverstein cannes i reklámfesztivál

A bejegyzés trackback címe:

https://thinkdigital.blog.hu/api/trackback/id/tr901687401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.