Digitális Marketing Blog

Think Digital!

Like It Easy

Hirdetés

 

Osztják

Digitális Marketing Blog

Szórakoztató digitális marketing!

A ThinkDigital kreatív digitális reklámmegoldások inspiratív célzatú bemutatását tűzte ki célul!

Kontakt: sinkovits.andras@gmail.com

Batman és az eco:drive

2010.02.02. - sinkovits Szólj hozzá!

 Egy korai bejegyzésemben melyben a Cyber Lion díjat mutatom be, mint a digitális marketing Oscar-ja, említést tettem a PR, a Direct és a Cyber, azaz a digitális marketing kategória Grand Prix győzteseiről. Mindnyájan jól ismerjük valószínűleg, így most nem kívánok foglalkozni az egyik nyertessel, nevezetesen a CumminsNitro Brisbane, az ausztrál Queensland állam The Best Job in the World kampányával. Tudjuk, hogy egy zseniálisan kivitelezett kampányról van szó, ám 2009-ben 2 másik kampány is megkapta a PR, a Direct és a Cyber kategória Grand Prix-ét, túl nagy sajtóvisszhangot ennek ellenére nem kaptak. Azt gondoltam, hogy ez elég komoly elismerés, így érdekes lenne bemutatni a másik két nyertest is.

Fiat, Eco Drive kampány

A reklámozni kívánt termék a Fiat 500-as volt. A cél pedig nem volt más, mint s"egíteni a Fiat autók vezetőinek egy környezetbarát és költséghatékony vezetési stílus elsajátításában."

Az AQUA London csapata ezért a Microsoft-tal együttműködésben kialakította a Blue&Me vezérlő és navigációs rendszert, majdpedig létrehozta az eco Drive nevű alkalmazást. "Ez nem más, mint egy könnyen használható számítógépes alkalmazás, amely összekapcsolja az autót a számítógépünkkel. A járművezetői adatok, vagyis az autó diagnosztikai adatai átkerülnek a Fiat Blue&Me technológia segítségével a számítógépünkbe. Az eco Drive alkalmazása a számítógépben elemzi a vezetői stílusunkat - például a sebességváltozásokat (gyorsítás, lassítás) -, majd értékeli ezen adatokat. Ezt követőben olyan ötleteket és javaslatokat ad, mellyel módosíthatjuk a vezetési szokásainkat, így csökkentve a CO2 kibocsátást és az üzemanyag megtakarítással segít pénzt spórolni."

"Egy olyan közösségi site áll a kampány hátterében, ahol az összes járművezető egyesítheti megtakarítását és ezáltal egy nagyobb közös cél ösztönzi a résztvevőket. Az ötlet nem rossz, de nem sok adatot találtam a kampány eredményességéről, úgy sejtem a díj nem is annak, inkább a magasztos célnak szólt."

Batman - The Dark Knight - Why so serious? kampány

A 42 Entertainment Pasadena egy vírus marketing kampánnyal járult hozzá ahhoz, hogy a Sötét lovag 2008 legsikeresebb filmje legyen, valamint elkönyvelhesse a második legnagyobb bruttó árbevételt az évben a filmek között. 

"A Why So Serious kampány megadta a lehetőséget a Batman rajongóknak, hogy a Dark Knight film világában éljenek. A felhasználók átélhették a filmbéli Gotham City eseményeit élőben, a világ nagyvárosaiban, segíthettek Jokernek elrabolni a 22. kerületi iskolabuszt a bankrabláshoz, megtisztítani Harvey Dentet a bűnös kampánytámadásoktól, a süteményekbe sütött mobiltelefonokat megtalálni, és lényeges információkhoz jutni a következő helyszínekhez és programokhoz. Ezekre a szervezett eseményekre a meghívó kódolt üzenetek formájában érkezett, maga a kampány a központja a web volt, de terjedt mobiltelefonon, emailen, levélben, flash mobok útján, alkalmi játékokon, user generated content-en és videókon keresztül is."


"A rengeteg szervezett program megadta a lehetőséget a résztvevőknek, hogy kimutassák szenvedélyüket a Batman film iránt, így maradhatott a kampány az online és blogszféra középpontjában több mint egy éven keresztül."

A világon több mint 10 millió résztvevője, alakítója volt 75 országban a „Why so serious”-nak. Ez azért komoly eredmény.

A maga nemében mindkét kampánynagyon ötletes és szépen kivitelzett, de a The Best Job in the World kicsit kifogta a szelet a vitorlájukból.

 

Ha tetszett a bejegyzés, iratkozz fel RSS-re!

Forrás: Mediapedia
Why so serious?: Médiapédia esettanulmány
eco:Drive: Médiapédia esettanulmány

Címkék: microsite vírus marketing digitális marketing cannes i reklámfesztivál cyber lion 42entertainment aqua london

A bejegyzés trackback címe:

https://thinkdigital.blog.hu/api/trackback/id/tr981722503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.