Digitális Marketing Blog

Think Digital!

Like It Easy

Hirdetés

 

Osztják

Digitális Marketing Blog

Szórakoztató digitális marketing!

A ThinkDigital kreatív digitális reklámmegoldások inspiratív célzatú bemutatását tűzte ki célul!

Kontakt: sinkovits.andras@gmail.com

Az elefánt nem felejt

2010.02.05. - sinkovits 3 komment

Ha porcelánboltba kerülnek, törnek-zúznak, és sohasem felejtenek – a közmondásokban leggyakrabban ezzel a két tulajdonsággal ruházzuk fel az elefántokat. Az előbbiben nincs okunk kételkedni, az utóbbi igazolását inkább a tudósokra bíznám: 

"Az elvégzett MRI-, azaz mágnesesrezonancia-vizsgálatok hatalmas hippokampuszt mutattak ki az elefántok agyában, amely az előagynak az emlékezésért és a térbeli tájékozódásért felelős területe. Emellett fejlett érzelmekre és társas viselkedésre utaló jeleket is találtak az ormányosok agyában. Elképzelhető az is, hogy az elefántoknak nem is a hosszú távú memóriájuk nagyon fejlett, hanem abban kiemelkedők, hogy a csorda szempontjából fontos információkat rendszeresen frissítik, a haszontalanokat pedig törlik."

Akárhogy is, a Revision csapata ügyesen belenyúlt a témába és a közismert közmondásra egy remek koncepciójú microsite-ot készíttettek a MemoLife memóriajavító kapszulának.

Bár már legalább egy éve, hogy találkoztam a honlappal, mégis érdemesnek tartom a bemutatását. A honlapon, amit jó érzékkel az elefantnemfelejt.hu domain alá helyeztek, lehetőségünk van egy nagyon interaktív módon tesztelni memóriánkat érettségiző fiatalok bőrébe bújva. Nem sok emberrel találkoztam, akinek sikerült elsőre helyes válaszokat adni a kérdésekre, amelyekre a válaszok egy kisfilmben bújtak meg, és az ember szédítő gyorsasággal el is felejtette tapasztalatom szerint az ott elhangzottakat. Bezzeg az elefántok...

Az oldalon természetesen minden információ fellelhető magáról a kapszuláról, a főoldalon egy üzenőfalat is elhelyeztek és bár abszolút a fiatalokra szabták a kommunikációt, mégis lehetőséget adnak, hogy ajánljuk a terméket "őseink"-nek.

Amiért nagyon hatékonynak tartom az effajta interaktív, főként microsite-ra építő kommunikációt, az az, hogy amennyiben ötletesen kivitelezett, úgy igen gyorsan terjedhet. Jómagamnak is barátok mutatták meg, barátaim hívták fel rá a figyelmemet. Hatékony, de lehetne ennél még hatékonyabb is.

Hogy hogyan? Azon az egyszerű módon, melyet már említettem a Digitális Marketing Evolúció nevet viselő bejegyzésemben. Vagyis egy ehhez hasonló site beépíthető Facebook oldalba. Előnye, hogy akár exponenciálisan terjedhet általa az üzenet. Nekem barátaim mutatták, de email-ben biztos nem linkelték volna be nekem, annyit nem ér, ha később találkozom velük és nem szednek MemoLife-ot, simán elfelejtették volna, így nem jutott volna el hozzám az üzenet. Viszont, ha FB oldalként találnak rá és "lájkolják" vagy bármiféle aktivitást tesznek az oldalon, nemcsak én, hanem minden ismerősük tudomást szerzett volna róla. Így söpörhet végig egy ötletes, kreatív kampány a Facebookon, mondhatni az interneten.

A Revision a koncepcióért, a filmért és a buzz-ért felelt, a honlapot a Cymetriq Studio kreálta.

 

További inspirációért: RSS

Címkék: facebook hazai microsite revision digitális marketing kreatív honlap cymetriq studio

A bejegyzés trackback címe:

https://thinkdigital.blog.hu/api/trackback/id/tr921731190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2010.02.05. 13:59:57

ez egy marha jó oldal, 1,5 éve indult kb
akkor még nem volt meg a blogom, de lepostoltam volna énis:D

iszonyú vicces, megnyerő, kár h az üzifal az akkor is pont ezt mutatta, mint most....

sinkovits · http://thinkdigital.blog.hu/ 2010.02.05. 14:12:18

@Kontárblog: jajj az üzenőfalat nem is néztem, de attól még sztem szépen futott, na de minek irogassunk a falra?! :D Végül is érthető..

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2010.02.05. 18:36:17

@Artuum: az nem futott, az úgy állt.nem küldte be,amit írtunk.azok előre fel voltak írva,azt csá