Digitális Marketing Blog

Think Digital!

Like It Easy

Hirdetés

 

Osztják

Digitális Marketing Blog

Szórakoztató digitális marketing!

A ThinkDigital kreatív digitális reklámmegoldások inspiratív célzatú bemutatását tűzte ki célul!

Kontakt: sinkovits.andras@gmail.com

5 tipp hogyan építsünk menő Facebook oldalt

2010.03.09. - sinkovits 1 komment

Mielőtt, ahogy ígértem megírnám a szubjektív top10 FB oldal listáját, kicsit nézzük meg, hogyan is építhetünk egy tényleg nagyon menő oldalt:

1. Csinálj egy menő landing page-et

A látogatóid egy másodperc alatt hoznak döntést arról, hogy a rajongóddá válnak-e vagy sem. Amennyiben az első benyomása kedvező és ténylegesen értékkel találkozik az oldalon, úgy igen jók az esélyeid. Fontos, hogy az oldaladon lehessen csinálni valami extrát és hogy legyen nagyon megnyerő tartalmad. Lehet ez egy nyereményjáték melynek a feltétele a rajongóvá válás vagy bármi. Be tudod állítani, hogy a felhasználó egyből erre a programozott fülre jusson. Programozott füled lehet több is, arra kell törekedned, hogy a HTML dobozaid létrehozzanak valamit, ami igazán kitűnik.

2. Felhasználók által létrehozott tartalom ösztönzése/user generated brand

Felhasználóid szuper tartalmak létrehozására képesek, fotók, videók feltöltésével az oldalra. Arra kell törekedned, hogy aktiváld, ösztönözd ezen tevékenységüket. Ezt szintén nyereményjátékokkal, versenyekkel tudod elérni. Ez azt jelenti, hogy a márkádnak lesz egy extra fogyasztói rétege, kiknek aktivitása miatt az oldalad eleve többnek tűnik, és extra tartalmat halmoznak fel rólad.

3. Az analitika figyelése

A Facebook a rendelkezésedre bocsájt egy elég átfogó analitikai szolgáltatást ingyen, ezzel a látogatottságtól az új rajongóid demográfiai jellemzőinek megismerésén át megtudhatod, hogy adott esetben miért távoznak az oldalról. Neked minden változást felügyelned, nyomon kell követned, hogy minden apró változásra úgy reagálhass, ahogy abból te a legjobban jössz ki. 

4. Videó, videó, videó

A nagyobb márkák többségének lesz néhány hirdetése és általános tartalma amiket azért érdemes itt is megosztani, kisebb cégek esetén is van megoldás, nem kell kihagynod ezt a lehetőséget, egyszerűen lefilmezhetsz egy beszélgetést az ügyvezetővel, vagy munkatársakkal az üzletről, a cégről, bemutathatod az irodát. Ez egyszerűen extra dimenziót hoz az oldaladra, személyessé varázsolja és egy remek módja annak, hogy kitűnj. Ha nincs időd, erőforrásod pár videót összehozni, az se baj, ha hírfolyamodba illesztesz néhány érdekes releváns, üzletágadhoz kapcsolódó videót innovációt mondjuk Youtube-ról. Bizonyítva ezzel, hogy nagyon képben vagy.

5. Keresőoptimalizáld a FB oldalad is

A Google lassan már nem csak a mi, hanem a Facebook barátja is. A Facebook igazán jó helyeket kap a keresőmodulokban. AZ első és legfontosabb dolog, hogy facebook oldalad saját URL-t kapjon. Ennek feltétele ma, hogy több mint 100 rajongód legyen. Ennek megszerzése egyáltalán nem lehetetlen, egy átlagfelhasználónak éppen ennyi ismerőse van, kiket meghívhat az oldalra. A következő, hogy sok releváns postot, bejegyzést jelentess meg a hírfolyamban. 

+1

Te bemennél a plázában egy olyan boltba, amelyben egyetlen egy vásárló sincsen? Persze, hogy nem. Diákkéntn egy felső-középkategóriájú ruházati boltban dolgoztam. Áraink miatt bár sok vásárló nem volt, mégis ment a bolt. Tehát sokszor volt tök üres az üzlet. Ilyenkor minket diákokat arra kértek, hogy mászkáljunk és nézelődjünk, mintha vásárlók lennénk. Azóta sem megyek be üres boltba.

Azt akartam ezzel súlykolni, hogy miután létrehoztad az oldalad, az első dolgod ismerőseid meginvitálása legyen. Ez a legfontosabb lépés. Hiszen, ha rád keresnek és látják, hogy az oldalnak 3 rajongója van, nem sanszos, hogy benéznek. Tedd meg ezt ezért és a saját URL-ért. Arról nem is beszélve, hogy ismerőseid rendesek lesznek és csatlakoznak, nem mellékesen pedig az ő minden ismerősük is látni fogja ezt a tettüket, így plusz rajongókra is szert tehetsz, híred gyorsan terjedhet. Ezért olyan nagyszerű marketingeszköz a Facebook.

Jelenleg én is azon vagyok, hogy Facebook oldalamnak minél több rajongója legyen, így abban az esetben, ha érdekel a digitális marketing világa, kérlek csatlakozz! Nagy szívességet tennél ezzel nekem.

Címkék: facebook közösségi marketing digitális marketing facebook marketing egyedi facebook oldal

A bejegyzés trackback címe:

https://thinkdigital.blog.hu/api/trackback/id/tr541823398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

motorokat 2012.08.30. 22:22:30

Szívesen várok én is minden kedves motorost : www.facebook.com/motorokat
süti beállítások módosítása