Digitális Marketing Blog

Think Digital!

Like It Easy

Hirdetés

 

Osztják

Digitális Marketing Blog

Szórakoztató digitális marketing!

A ThinkDigital kreatív digitális reklámmegoldások inspiratív célzatú bemutatását tűzte ki célul!

Kontakt: sinkovits.andras@gmail.com

Kik a magyar netokraták?

2010.06.29. - sinkovits Szólj hozzá!

Ahhoz, hogy felvázoljuk, hogy kik is ők, szükséges kicsit kiterjesztenünk a netokrácia fogalmát. Ugyanis még a nagysikerű Netocracy című könyv társszerzője, Alexander Bard sem tudott túl sokat felsorolni a világból. Fogalomkörük szerint csupán Larry Page, Sergey Brin és Barack Obama tartozik az új társadalmi rend tagjai közé. Ha ma kérdeznék, szerintem hozzátenné Mark Zuckerberg, Facebook alapítót is. Ám a jövőben vélhetően bővül a kör, mindaddig amíg végül kreatív magyarjaink is bekapcsolódnak.

 Kép forrása: http://www.nol.hu/tud-tech/lap-20090112-20090112-36

Hogy ők kik lesznek? Azok a fiatal magyar srácok, akik a korábbi generációkhoz képest homlokegyenest másként gondolkoznak, azok akiknek fiatal koruktól az internet egy természetes közeg. Már most valószínűleg a sötét szobájukban ülnek és elképesztő gondolatokat szülnek. Ők azok akik mernek majd belevágni és megvalósítják ötleteiket, ők azok akik nem foglalkoznak egy 10 milliós piaccal és annak problémáival, ők a világpiacra fejlesztenek. Beszélik a "netlatint" (angol) és a piac minden rezdüléséről tudomást szereznek, minden információ a rendelkezésükre áll (internet) ezért semmi nem is akadályozza ebben őket. Ők alkotják majd az új társadalmi rendet, mely az információn és a kapcsolati tőkén alapszik majd. De ne szaladjunk ennyire előre.

Ha kicsit kiterjesztjük a netokrácia fogalmát, azokra a magyar emberekre, akik az internet segítségével halmoztak fel vagyonokat (vagy fognak a jövőben), akkor már biztos fel tudunk sorolni pár nevet:

Az első aki beugrik Váradi Zsolt, iWiW alapító. De biztosra veszem, hogy busás jövedelmet termel majd a prezi, melynek 2 alapítója, Somlai-Fischer Szabolcs és Halacsy Péter az én olvasatomban máris netokraták. Ahogy ide sorolom Rátai Dánielt és az édesapját, Rátai Jánost, ugyanis fogadni mernék, hogy annak hála, hogy a Leonar3Do termelését itthon tartották, termékük óriási exportbevételt fog jelenteni és bár látszólag nem feltétlenül internetes jószág, megjegyzem: nyílt API-ja van. Ez azért magában rejt rengeteg lehetőséget. Csak most olvastam Indexen a Google TV tervét ostromló magyar csapatról, a Homesys-ről, akik szintén fognak még meglepetést okozni korszerű hozzáállásuknak köszönhetően. 

És megannyi névtelen netokrata él köztünk, olyanok, akik világpiacra fejlesztenek, ezért nem is igen hallunk róluk, holott dollármilliókat keresnek iPhone app-okkal például. Biztos sokakat kihagytam, ha eszetekbe jutna néhány magyar netokrata, ne tartsátok vissza az információt.

Címkék: hazai netokrata

A bejegyzés trackback címe:

https://thinkdigital.blog.hu/api/trackback/id/tr612117966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása