Digitális Marketing Blog

Think Digital!

Like It Easy

Hirdetés

 

Osztják

Digitális Marketing Blog

Szórakoztató digitális marketing!

A ThinkDigital kreatív digitális reklámmegoldások inspiratív célzatú bemutatását tűzte ki célul!

Kontakt: sinkovits.andras@gmail.com

Még egy hasznos Facebook okosság, akár blogokra is!

2010.05.01. - sinkovits Szólj hozzá!

A minap olvastam a Webisztánon a cikket, melyből megtudhattuk, hogyan is lehetséges a blogunkra like gombot kihelyezni. Gondolkoztam, mit lehet érdemes ill. egyáltalán melyik még az az új plugin, amit érdemes lehet kipróbálni kirakni egy blogon. Nos ez nem más, mint az:

 

Activity Feed

Az Activity Feed doboz megmutatja a legérdekesebb és legfrissebb tartalmakat azon az oldalon, melyre bekötik. Az Aktivity Feed személyre szabott tartalmakat jelenít meg. A plugin lényege, hogy a facebookon bejelentkezett felhasználók oldalon tett aktivitásait összesíti. Aktivitás alatt itt a megosztás vagy like gomb használatát érthetjük. 

 

Úgy működik a dolog, hogy ha mondjuk like gomb van a bejegyzések végén, és sokan érdekesnek találják a cikket, ezért megosztják Facebookon (a like gombbal), ez az Activity Feed összesíti, hogy melyek azok a cikkek, amit az oldalról a legtöbben osztottak meg és a testreszabottság ott jelentkezik, hogy ha van ismerősünk is a tartalom megosztói között őt/őket is feltünteti. Ahogyan az a felső képen is látható. A képet a http://likebutton.me/ oldalon lőttem, ez az oldal nem is áll másból, mint sok Activity Feed dobozból. Ahogy a képen is látszik, jelzi egy adott médiumon belül a legfrissebb ismerőseink általi megosztásokat és a legtöbbször megosztott tartalmakat. Persze a likebutton.me magyar klónja is megszületett, ez nem más, mint a http://lajkoljuk.com/:

 

Hogy mi értelme lehet bekötni?


Megtudhatjuk, hogy melyek azok a cikkek, melyeket a legtöbben megosztottak. Úgy kell elképzelni, mint a blogokon a „friss topikok” oldaldoboz, azzal a különbséggel, hogy ide a cikkek linkjei a szerint kerülnek, hogy hányan osztják meg illetve ismerőseink közül kik osztják meg.  További olvasottságot generál, hiszen szívesebben kattint mindenki egy cikkre, ha látja, hogy egy vagy több ismerőse már megosztotta (tehát olvasta és tetszett neki), szívesebben kattint egy cikkre, ha látja, hogy rengetegen kedvelték, ezért rengetegen megosztották.

Hogyan kell bekötni?


Minden ilyen plugin bekötése a
http://developers.facebook.com/docs/reference/plugins/activity oldal pluginra vonatkozó részének a leírás után lévő egyszerű kódgenerátorral és az oldalba illesztésével történik. Blog.hu esetén egyszerűen a keltetőben az oldaldobozba rakunk egy új html dobozt és a generált kódot beillesztjük. Írtó hasznos kis plugin.

Hogy fog kinézni?


Itt jobbra az oldalsávban a Facebook panelem alatt láthatod. Én egy ilyen sötétebb háttéret választottam. 

A bejegyzés trackback címe:

https://thinkdigital.blog.hu/api/trackback/id/tr371966706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása