Digitális Marketing Blog

Think Digital!

Like It Easy

Hirdetés

 

Osztják

Digitális Marketing Blog

Szórakoztató digitális marketing!

A ThinkDigital kreatív digitális reklámmegoldások inspiratív célzatú bemutatását tűzte ki célul!

Kontakt: sinkovits.andras@gmail.com

A video content az ász

2010.10.14. - Ghost_Face009 Szólj hozzá!

A Nivea legújabb online kampányát szemlélve feltehetőleg ez a hipotézis hajthatta a brand managert és a digitális ügynökséget.

Ha a termékeid célcsoportja a tini korosztály, tudod hogy rég nem szöveges böngészésre terhelik a szélessávú kapcsolatot. Szerintem a cégek sokáig óvatosan mozogtak a webkamerás megoldások között, persze nem újkeletű a dolog, de a Nivea most egész jól megalkotta a koncepciót. Valami megállapodás születhetett a Beiersdorf és az MTV Networkshöz tartozó VIVA televizsön között melynek keretében a VJ casting produkciót szponzorálja a Nivea Young. A VJ casting egy műsorvezető válogatás ahol a zenecsatorna keresi a fiatal korosztály potenciális műsorvezetőit. A már felvett részekben megoldandó feladatokat kapnak, és ez alapján jutnak tovább a követező fordulókba. A közönségszavazás október 11.-től kezdődött így a Nivea Young online kampánya ezzel egy időben került élesítésre.

A koncepció a következő: kapj el 2 zenetévés műsorvezetőt, rögzíts előre felvett válaszokat, készíts a nivea.hu alá egy microsite-ot (www.nivea.hu/sztarinterju), támogasd meg a Viván egy tv szpottal és hagyd a tiniket kibontakozni. Az utóbbira nagy szükség van, a usereknek nincs könnyű dolguk; előre felvett válaszokból kell kiválasztaniuk három darabot, majd erre kitalálni a megfelelő kérdést amit webkamerán keresztül kell feltenniük a riportalanyoknak. A felhasználók interjúi megtekinthetőek a microsite-on, innentől jön a szokásos voksolós módszer: amelyik riport tetszik, arra mehet a zsötemgomb. Aki a legtöbb szavazatot kapja, nyer.

A kreatív gondolkodás elhanyagolhatatlan, ha értelmes riportot akarunk készíteni, és a legtöbb válasz elég két értelmű ahhoz hogy ne valami obszcén dolgot lőjünk rá. Szerintem rákapnak a tinik az Ada-Ben kombóra és nem csak a nyeremények miatt, hanem mert van benne kihívás, nem triviális a feladat. Egyedül a ’megosztom’ funkciót hiányolom az egészben. A kampány a Carnation munkája.

Címkék: viva online média hazai nivea carnation közösségi marketing digitális marketing

A bejegyzés trackback címe:

https://thinkdigital.blog.hu/api/trackback/id/tr732368931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása