Digitális Marketing Blog

Think Digital!

Like It Easy

Hirdetés

 

Osztják

Digitális Marketing Blog

Szórakoztató digitális marketing!

A ThinkDigital kreatív digitális reklámmegoldások inspiratív célzatú bemutatását tűzte ki célul!

Kontakt: sinkovits.andras@gmail.com

Britney "Buzzmaker"Spears

2011.02.17. - sinkovits Szólj hozzá!

 

Persze valószínűleg nem az egykori tinisztár mélyült el az utóbbi időben nagyon az online marketing és egyéb zümmögést kiváltó digitális megoldások tanulmányozásában, minden esetre tisztelet az ötletgazdának. A torrent világában mind nagyobb erőfeszítést kell tennie egy előadónak, hogy termékét értékesíteni tudja, ki így, ki úgy. 

Spears kisasszonyék legújabb lemeze, a Hold it Against Me körüli buzz generálására egy meglepően hatékonyan működő taktikát választottak: Szuperrövid videókat, teaser-eket lőttek fel a világ legnagyobb videómegosztójára, a YouTube-ra. Olyan nagyon rövideket, hogy nagyon. Mindössze 5 másodperc egy film. Az alábbi február 4.-én felkerülő kis ízelítőt több, mint 2,5 millióan tekintették meg, annak ellenére, hogy fel sem csendül egyetlen hang sem az új lemezről. Közben még 11 ilyen és ehhez hasonló videó látott napvilágot, melyeket több 10 millióan kattintottak meg összesen. 

A teaserek azt követően láttak napvilágot, hogy hogy-hogy nem felkerült a címadó dal hanganyaga januárban. Jelzem: Már ezt is több, mint 5 millióan nézték meg.

Britney a  teaserekkel elérte, hogy a legforróbb témát szolgáltassa Twitteren.

Egy biztos, Britney és csapata nagyon ügyes ami a videómegosztót és a Twittert illeti. Ám a Facebookon komoly lemaradásban van Lady Gaga 28 Milliójához vagy Lil Wayne 20 Milliójához képest. 

Ez különben rámutat a Facebook sajátosságaira és határaira. Ne higgyünk a Social Media guruknak, nem mindent lehet ott eladni. Nagyon sokan nézik a Barátok Köztöt, de kevesen vallják be. A FB az a platform, ahol arcképünkkel, nevünkkel vállaljuk választásunkat. A fogyasztó fejében élő vágyott állapot és a tényleges fogyasztói magatartása között óriási a szakadék. Ezért lájkolják többen a böriből nemrég szabadult rappert, még ha egyetlen számát sem feltétlenül ismerik, mint a többszörösen kiégett és Főnixként újra meg újra feltámadó egykori tinicsillagot.

Címkék: youtube twitter vírus marketing digitális marketing vírus film

A bejegyzés trackback címe:

https://thinkdigital.blog.hu/api/trackback/id/tr132667321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása