Digitális Marketing Blog

Think Digital!

Like It Easy

Hirdetés

 

Osztják

Digitális Marketing Blog

Szórakoztató digitális marketing!

A ThinkDigital kreatív digitális reklámmegoldások inspiratív célzatú bemutatását tűzte ki célul!

Kontakt: sinkovits.andras@gmail.com

George Clooney! Ki más!?

2010.02.07. - sinkovits Szólj hozzá!

Avagy: Hogyan csináljunk borzasztóan sikeres online kampányt építve a közösség erejére?
Nespresso - What else!?

A közelmúltban találkoztam a Nespresso microsite-jával, ami azon túl, hogy kíváló terméket akar eladni, nagyon ötletes, nagyon interaktív és két igen népszerű sztár szerepel benne, még a közösség erejére is erősen épített. Ezért nem lepődnék meg, ha olvasóim nagy százaléka már belefutott volna. Hogy miért is? 

Azért mert a honlapba -akkoriban még nem megszokott módon- Facebook Connectet fabrikáltak és egy gombnyomással rajongóivá is válhattunk a terméknek. Én magam is egy ismerős ilyesfajta aktivitása okán kerültem az oldalra. Ezáltal igen gyorsan végigsöpört a neten. Nem más ez, mint a marketing magasiskolája...(a Nespresso életérzés és marketingstratégia összefoglalása, érdemes elolvasni, tanulságos).

Na, de vegyük is sorra a siker legfontosabb összetevőit:

1. Egy kíváló termékről van szó. Ennek az elemzésébe nem mennék most bele, de mindenkinek elolvasásra ajánlom az alábbi blogbejegyzést, mely nem csak a remek terméket dícséri, hanem az egész szervezeti kultúrát, a bejegyzés írója leírja tapasztalatát egy Nespresso boltban. Sokat tanulhatunk belőle.

2. Interaktív: A site-on lehetőségünk van a story végkifejletének megválasztására, jó, persze mindenki megnézi az összes variációt, de a ma fogyasztója jobban értékeli az effajta interakciót, mikor bevonjuk őt is a márkamegismerés folyamatába, mintha csak passzív szemlélője lehetne az eseményeknek, szeretik, ha lehet valamit csinálni.

3. Népszerű sztárok:George Clooney és John Malkovich kitűnő választás volt, nagyon szimpatikusan játszották el a szerepüket. Ritka, hogy digitális kampányok húzófigurái sztárok, persze elsősorban ez egy reklámfilm online adaptációja, így érthető, és remekül működött.

4. Közzösség:Egy erősen Facebook orientált honlap és egy kreatív, vicces, megosztásra érdemes microsite garantálja a terjedést.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, iratkozz fel RSS-re!

Címkék: youtube facebook microsite vírus marketing közösségi marketing digitális marketing vírus film kreatív honlap

A bejegyzés trackback címe:

https://thinkdigital.blog.hu/api/trackback/id/tr181736282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása