Digitális Marketing Blog

Think Digital!

Like It Easy

Hirdetés

 

Osztják

Digitális Marketing Blog

Szórakoztató digitális marketing!

A ThinkDigital kreatív digitális reklámmegoldások inspiratív célzatú bemutatását tűzte ki célul!

Kontakt: sinkovits.andras@gmail.com

Banki digitális marketing

2010.02.12. - sinkovits Szólj hozzá!

Pénzintézetek és a web2:

Mint a legtöbb iparágban, a pénzügyek terén is igen fontos célcsoportot jelent a fiatalok csoportja. Elérésük és hűségük a jövő sikerének záloga. Végeztem hát egy kisebb nemzetközi kitekintést a banki web2 területén, amely az ezen a területen dolgozó szakembereknek ill. banki megrendelőkkel büszkélkedhető digitális ügynökségeknek válhat hasznára.

 

A reklám a játékban: a Bank Itau  „I Can Bank It” alkalmazása kiváló példa a banki web2 marketingre és a fiatalok elérésére. Az életstílusunkra vonatkozó bevezető kérdések alapján tippeket, ötleteket ad, hogy hol és hogyan tudnák kicsit megfogni a költéseinket, melyik az a terület, ahol a legtöbbet tudnánk megtakarítani.
Nagyon ötletesen oldották meg a várakozási időt, amíg tölti az oldalt. A LOADING csúszka mozgatható és fentről dollár jelzésű színes labdák potyognak amiket el kell (bár céltalanul) kapni, amolyan faltörő kososan. Ötletes, játékos megoldás, ha elkerülhetetlen a hosszabb várakozás. Maga az alkalmazás iszonyat jól meg van csinálva, nagyon hangulatos a zene, fiatalos a képi világa. Ha valahogy a fiatalok érdeklődése a pénzügyek iránt felkelthető hát nagyjából 
így. Minden esetre jó megközelítés.

 
Néhány kulcsmegállapítás:

 

1.      Az egyenlőre a közösségi médiában világviszonylatban sem túl aktív bankok között figyelemreméltó kivételt jelent a Wells Fargo, néhány bank használja most már a szociális média eszközeit, ám igen lustán, az említett bank ellenben elképesztően aktív az online térben.

Wells Fargo & Co. pénzintézet vállalati blogja elsőnek számít a bankok között. És a leginnovatívabb is: a blogba egy online szerepjátékot fejlesztettek, ez a Stagecoach Island, amely középiskolások és egyetemisták számára kínál játékos pénzügyi oktatást Valós idejű események, chat, avatar, képek feltöltése…

 
 

Pár érdekesség még a Wells Fargo-ról:

- az első amerikai banki blog

- az első bank amely diákhitel blogot indított
- az első bank amely üzleti blogot indított
- az első bank amely jelen van a Secound Life-ban(!!!)

 

2.      A nagy pénzügyi szolgáltató cégek agresszív marketing programokkal (mint az American Express, Visa, stb) valószínűleg sokkal nagyobb arányban fogják használni a szociális média eszközeit, mint a konzervatívabb bankok.

3.      A közösségi oldalak egyre népszerűbbek mind a kapcsolatok építése céljából, mind az innovatív pénzügyi szolgáltatások csomópontjaként.

4.      A szociális média negatívan befolyásolhatja a márkát és a jó hírnevet. A fogyasztók által vezetett anti-Bank of America blogok nagy száma például felér egy  PR katasztrófával.

5.      Van sok jó független blog, amelyek banki kérdésekben folyamatosan publikálnak a neten.


Marketing Communities

 

Wesabe – Your Money, Your Community: A Wesabe egy olyan közösségi webhely, amely összegyűjti és elemzi a pénzügyi tranzakciós adatokat, bank-és hitelkártya elszámolásokat, és arra használja, hogy segítse a fogyasztók tájékozódását, hogy a legnagyobb értéket kapják pénzükért. Elméletben a Wesabe egyesíti a hatalmas adatbázisokat a pénzügyi tranzakciókat és a "kollektív intelligencia"-át melyet a hálózati ügyfélkör termel.

“best practices” pénzügyi tanácsadás:

Az adatok a Wesabe tagoktól származnak, akik a cég ingyenes, Web-alapú eszközét használva világosabb képet alkothatnak arról, hogyan is alakul költésük.

A Wesabe az első pénzintézet, amelyik Facebook-ra fejleszt. A céljuk az, hogy egy teljes értékű bankot futtassanak a Facebook közösség számára. (!!!) Valljuk be, ez igen izgalmasan hangzik.

 

Finextra Közösség - Finextra, londoni székhelyű, független hírszolgálat, információs forrás. A Finextra Közösségek, egy szabad hálózati közösség, a technológia lehetővé teszi, hogy a pénzügyi szakemberek blogoljanak, profilokat hozzanak létre, és fórum topicokat indítsanak.

www.finextra.com/community/

 

Open Forum: az American Express által támogatott szociális közösség, mely a kisvállalkozások tulajdonosait célozza meg, videókat, cikkeket, szakértői blogokat, sikertörténetek mutat be és más vállalkozások tulajdonosainak tanácsait.

Egy hibrid a hagyományos portálok és a hálózati közösségek között.
 
www.openforum.com  

 

Izgalmas hazai

 

Egy izgalmas kezdeményezés a haszonkulcs.hu. Az oldalt az Ombrello Digital kivitelezte amolyan itthon még egyáltalán nem jellemző BBC stílusban, azaz az oldal gyakorlatilag teljes mértékben testre szabható, a változtatások pedig automatikusan mentésre kerülnek. Videó. Az oldalt a Citibank támogatja, így természetesen található az oldalon egynéhány Citi-s alkalmazás is, abszolút nem zavaró módon. Témáját tekintve egy a kkv-kat megcélzó híroldal, főként RSS-eket szív be különböző helyekről, ám saját cikkek is helyet kapnak az oldalon. A megjelenése nagyon elegáns, pedig még nem működik teljes hatásfokon.

 
 
 Ha tetszett a bejegyzés, iratkozz fel RSS-re, vagy csatlakozz hozzánk Facebookon!

 

Címkék: facebook microsite közösségi marketing appvertising digitális marketing kreatív honlap ombrello digital

A bejegyzés trackback címe:

https://thinkdigital.blog.hu/api/trackback/id/tr711751737

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A MÁSODIK kutyavásár | Újra ingyen repülőjegy új Malév-Citibank hitelkártyához 2010.05.02. 23:20:22

"Egyszer volt Budán kutyavásár." Tartja a mondás. Volt aki kihasználta, volt aki apró betűket keresett. Egy biztos, 2009-ben ingyen utazhatott sok ember, aki a Malév-Citibank hitelkártyát igényelt. Az ingyenes repjegy mítosza a fapados légitá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása