Digitális Marketing Blog

Think Digital!

Like It Easy

Hirdetés

 

Osztják

Digitális Marketing Blog

Szórakoztató digitális marketing!

A ThinkDigital kreatív digitális reklámmegoldások inspiratív célzatú bemutatását tűzte ki célul!

Kontakt: sinkovits.andras@gmail.com

Magyar világsiker az online marketingben

2010.02.19. - sinkovits Szólj hozzá!

Az LG európai központja először értékelte a világ azon háztartás elektronikai kommunikációs projektjeit, amelyek a legújabb webes trendekhez igazodnak és mérhető sikereket hoztak a 2009-es évben. Az európai országok közül sikert aratott a magyar LG projektje, így a központ egyedüli európaiként nevezte a piros-fehér-zöldek támogatását, hogy képviselje Európát a világszintű LG marketing-innovációs díj versenyén, web és alternatív kommunikáció kategóriában.A magyarországi LG csapatot csak az indiaiak előzték meg. A sikerben osztozott a projekt kreatív megvalósítója és üzemeltetője, az Ombrello Digital ügynökség is.

LG, konyha, fürdő, háztartási gép, 4szoba, ombrello, rovat, háztartási kisgép,  -  © Ombrello

Az LG Magyarország a háztartás elektronikai kategóriába tartozó termékeit szerette volna népszerűsíteni, elsősorban az igényes termékeket keresőkre fókuszálva. Ehhez a célcsoportnak megfelelő kommunikációs csatornát keresett.
Ezt szem előtt tartva az Ombrello igyekezett a témát az eddigiektől eltérő módon megragadni. Az Ombrello egy teljes körű szolgáltatást nyújtó digitális marketing ügynökség (Ombrello Digital) és online kiadó (Ombrello Media). Az Ombrello Media 2000 óta jelentet meg digitális kiadványokat annak reményében, hogy az innovatív portál funkciók, web 2.0-ás alkalmazások segítségével felszabadítja a tartalmaiban rejlő teljes potenciált és valódi élményekkel gazdagítja olvasóit.

Az Ombrello Média portfolió oldalainak szerteágazó tematikája lehetővé teszi az egyes témakörök átfogó rovat-szponzorálását. Ennek ékes példája az LG számára készített háztartási gép rovat, a már meglévő, 4szoba.hu lakberendezési tematikájú oldalon, ahol a partner termékeivel kapcsolatos információkat, érdekességeket is bemutatnak arculati elemek megjelenítésével együtt. Az LG háztartási gépek terén szerzett nélkülözhetetlen tapasztalának segítségével magazinjellegű tartalmat készített az Ombrello, a háztartás elektronikai tematika megismertetésére, és az LG e kategóriájának imázs építésére.

„A portálon többek között a márkához közelálló, legújabb háztartási elektronikához kapcsolódó, sokszor piacvezető fejlesztések és iránymutató formatervezési ötletek jelennek meg. A márkához való organikus kapcsolatot és a kivitelezés magas minőségét az LG európai központja is nagyra értékelte és ezt a projektet egyedüliként nevezte az évente átadott LG marketing innovációs díjra, web és alternatív kommunikáció kategóriában” – mondta Godár Esztella, az LG marketingkommunikációs menedzser.

LG, konyha, fürdő, háztartási gép, 4szoba, ombrello, rovat, háztartási kisgép,  - © Ombrello

Az LG háztartási gépek rovatának külön szerkesztőt biztosított az ügynökség Czvitkovis Judit személyében, hogy a témát behatóbban tanulmányozhassa, mélyebb ismeretekre tegyen szeret. „Mivel minden cikk esetében mérjük a látogatottságot, így az első három hónapban kiderült, hogy mit szeretnek leginkább az olvasók. Így haztartasikisgepek.hu oldalon rendszeresen tesztelünk többek közöztt az LG által biztosított termékeket. Az egyik legolvasottabb cikkünk is a Csúcsporszívót teszteltünk című, amit pillanatok alatt több, mint 13 000-en olvastak. Imádják az olvasók, ha Siklósi Máté fogyasztóvédelmi szakértőnket kérdezzük, mit tegyenek az egyes kérdéses esetekben. Rávilágítunk a sarkalatos problémákra és tanácsot is adunk. Az oldalon megjelentetett galériák, kvízek, játékok formája interaktivitásra buzdítja az olvasókat, ők ezt imádják: gyakran kommentelnek, sőt, még ötleteket is adnak. Egyre mindig figyelünk, hogy megmaradjon az oldal hiteles, körültekintő tájékoztatási funkciója. Csak így lesznek visszatérő olvasóink” – komenntálta Czvitkovits Judit szerkesztő.

Természetesen ehhez online támogatás is szükséges. Az oldal bevezetésére banner alapú kampány futott Magyarország vezető hirportáljának teljes felületét felhasználva, átjárást biztosított a szponzorált felületről az LG vállalati oldalának megfelelő felületére.
„A mérhetőség, a statisztika nagyon fontos volt nekünk és később a zsűrinek is. A kitűzött célt teljes mértékben elértük, hiszen az oldal látogatóinak zömét a 30-45 éves, városi nők teszik ki, havonta több mint 20 000-en” – tette hozzá Godár Esztella.

Az oldal jelenleg is megtekinthető az alábbi linken: http://4szoba.hu/haztartasigepek

Forrás

Címkék: hazai microsite digitális marketing kreatív honlap ombrello digital

A bejegyzés trackback címe:

https://thinkdigital.blog.hu/api/trackback/id/tr451773667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása