Digitális Marketing Blog

Think Digital!

Like It Easy

Hirdetés

 

Osztják

Digitális Marketing Blog

Szórakoztató digitális marketing!

A ThinkDigital kreatív digitális reklámmegoldások inspiratív célzatú bemutatását tűzte ki célul!

Kontakt: sinkovits.andras@gmail.com

Tűnj ki a tömegből - Egyedi fül létrehozása Facebook oldalon

2010.03.12. - sinkovits Szólj hozzá!

A Facebook, mint marketing eszköz iránti figyelem felkeltése (Durva), -a legfontosabb tényezők bemutatása, mellyel sikeres Facebook oldal menedzselhető (5 Tipp hogyan építsünk menő Facebook oldalt) -és némi ihlet után (Facebook oldal inspirációk), most szeretném bemutatni a Facebook oldalak legizgalmasabb lehetőségeit, azaz azt, hogy az általános beállításokon túl, hogyan is lehet mindennél izgalmasabb és egyedibb kezdőfület alkotni.

Annak a lehetőségét írom most le komoly méretűre duzzadt, ámbár pont A Digitális Marketing FB oldalhoz való csatlakozásban nemtúl aktív olvasótáboromnak, mellyel oldalunk sokkal személyesebb, testreszabottabb és interaktívabb, színesebb lehet. Mindez elengedhetetlen ahhoz, hogy kitűnj a tömegből, hiszen ma már igen komoly létszámban vagyunk felhasználók fent FB-on és a vállalkozások is komoly érdeklődést mutatnak, egyfajta prezstízsmegjelenésként kezelik, még ha nem is teljesen értik.

Nos, az is. Az lehet abban az esetben, ha nem állunk meg a szürke alapbeállításoknál, hanem valódi értéket nyújtunk a fent található marketing szempontból igencsak értékes közösségnek, akik mindezt igen erős aktivitással és oldalunk vírusszerű terjesztésével hálálják meg.

Első körben a legfontosabb lépésnek azt tartom, hogy elkészül egy valóban értékes fülünk, mindenképpen azt állítsuk be kezdőoldalnak a Facebook oldalunkon. Hiszen ezáltal, amennyiben tényleg lehengerlő a megjelenítése, úgy az érdeklődő első benyomása nagyon kedvező lesz, így ezt a pozitív benyomás arra kell aztán használnunk, hogy ezen az egyedi fülön valamien módon olyan aktivitásra bírjuk, melynek köszönhetően rajta keresztül még több emberhez eljut a hírünk. (legyen az oldal rajongója, osszon meg képet, videót, gondolatait az üzenőfalon, tereljük más megjelenéseink irányába, az oldalunkra, twitterre bárhová, a lényeg az, hogy mindenhol találkozzon valami extrával) Az sem butaság, ha valami extra versenyt, nyereményjátékot hírdetünk bíztatva ezzel őket a csatlakozásra.

Mindez persze nem helyettesíti a jó terméket, jó szolgáltatást, pontosabban a FB felhasználók demográfiai jellemzőit figyelembe vevő, az ő igényeiknek leginkább megfelelő valóban jó terméket vagy szolgáltatást, ezért mielőtt belevágnánk mindenképpen azt kell megvizsgálnunk, egyrészt, hogy kiket érünk el leginkább Facebookon, majd azt, hogy nekik vajon valóban érdekükben áll-e a csatlakozás hozzánk, fogyasztói szokásaikhoz passzol-e termékünk vagy szolgáltatásunk. Ahhoz, hogy többet tudjunk meg a magyar Facebook felhasználók demográfiai jellemzőiről, mindenképpen ajánlom a http://www.checkfacebook.com/ oldal tüzetes áttanulmányozását és elemzését saját termékünk/szolgáltatásunk és fogyasztóink tükrében. Ne lepődjünk meg, itt az adatok némi csúszásban vannak, mondjuk nem is picit: Ma valamivel több, mint félmillió magyar felhasználóról számol be, ám a Facebook hirdetési rendszerében, amely szerintem közelebb áll a valósághoz, már több mint 900 ezer magyar található meg. Mégis ez a legegyszerűbb módja a felhasználók elemzésének.

 

 Ha úgy ítéljük meg ez alapján, hogy érdemes jelen lennünk Facebookon, esetleg már van is egy egyszerű oldalunk, akkor érdemes belevágni az egyedi fül létrehozásába, akkor érdemes ötletelésbe kezdeni, hogy mit lenne érdemes itt kommunikálni, mire hívnánk fel a felhasználó figyelmét, milyen legyen a megjelenés dizájnja, milyen apróbb nyereményjátékkal ösztönözhetnénk a látogatókat a csatlakozásra stb. A létrehozni kívánt fül megalkotása tudatos folyamat kell legyen és az egyszerű oldal létrehozásánál azért jóval komolyabb hozzáértést kínál, a bemutatott módozatok közül a leginkább menő megoldáshoz igen komoly szakmai (programozás, dizájn) tudásra van szükség, ezen felül a leglényegesebb pont a Mit? kérdése, vagyis a FB megjelenés tudatos tervezése, majd az oldal hatékony futtatása, minimális költségvetésű promótálása FB-on belül. Mindezt érdemes szakértői gárdára bízni akik a tervezési folyamattól a futtatáson és promótáláson túl a profi oldalt is létrehozza, majd az oldal látogatottságát elemzi és optimalizálja. Ha valaki komolyan gondolkodik azon, hogy erre az útra lép keressen bátran, meg fogjuk találni számára a leghatékonyabb megoldást.

Nos ezt a rövidre sikeredett bevezetőt követően lássuk milyen lehetőségeink vannak, hogy a lehető leginteraktívabb, legszínvonalasabb oldalt hozzuk létre vállalkozásunk számára:

 Az első lehetőség, bár egyszerűbb mint amit ezt követően bemutatok, természetesen nem is annyira megnyerő, mégis sokkal személyesebb megoldás, mintha az érdeklődő egy egyszerű üzenőfalra jutna.

Egyéni fül létrehozásához használhatunk olyan alkalmazást, mely bár függetlenül működik a FB-tól, de a vele elkészített tartalom beilleszthető az oldalba. Ilyen lehetőséget kínál pl. az involver.com.

A második képen láthatjuk az Involver alkalmazáskészletét. Ezekkel most nem is igazán foglalkoznék, pár lépésben létrehozhatóak, ám ezek beállítása és testreszabása úgy, hogy valóban profi benyomást keltsen szintén nagy hozzásértést kíván, ám ennek hiányában is komoly pluszt jelent.

Most pedig bemutatnám azt a megoldást, amely a legnagyobb szabadságot garantálja, ezzel a módszerrel gyakorlatilag bármit létrahozhatunk, mintha csak egy weboldalt terveznénk, a különbség csak annyi, hogy ez FB oldalunkon belül lesz megtalálható (ajánlott nyitóoldalra tenni), ergo látogatóink minden aktivitása itt vírusszerű terjedést eredményez, ellentétben egy sima honlappal:

Ehhez egy alkalmazás igénybevételére van szükség. Ez lehet pl. a Static FBML.

Ezt addjuk hozzá az oldalunkhoz és máris elkezdhetjük a szerkesztését. Ennek szerkesztése nem bonyolult, ám szükségünk van erős HTML ismeretekre és az sem baj, ha egy grafkus kedvessé teszi a szemnek. Segítség.

Ezen a prograzott fülön bármit megvalósíthatunk, interaktív játékot, interaktív termékbemutatót, bármit. Szabadon szárnyalhat a képzelet. Így születhet vállalkozásunknak olyan profi és megragadó oldala, mint pl. a Levi's-é:


 

 

 

Ha elhatároztad, hogy belevágnál, de szükséged van segítségre, szeretnéd, hogy professzionális módon legyen az oldalad menedzselve, vagy csak kíváncsi vagy, hogy területeden a márkád mivel tűnhetne ki a tömegből --> eMail

Címkék: facebook közösségi marketing digitális marketing facebook marketing egyedi facebook oldal

A bejegyzés trackback címe:

https://thinkdigital.blog.hu/api/trackback/id/tr531833526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása