Digitális Marketing Blog

Think Digital!

Like It Easy

Hirdetés

 

Osztják

Digitális Marketing Blog

Szórakoztató digitális marketing!

A ThinkDigital kreatív digitális reklámmegoldások inspiratív célzatú bemutatását tűzte ki célul!

Kontakt: sinkovits.andras@gmail.com

Csak ne szólj ASHTON Kutchernek!

2010.05.14. - sinkovits 1 komment

  A svéd Berghs Kommunikációs Főiskola hallgatói érdekes társadalmi kísérletbe fogtak. A project maga is nagyon érdekes, a kivitelezése professzionális, ötletes. Ám a legérdekesebb, ha belegondolunk, hogy célja valószínűleg a főiskola promótálása volt és ennek a célnak tökéletesen megfelel.

Itthon még úgyis egyből a gyerekcipő után nyúlnak a főiskolák, ha web2-ről van szó, nézzünk hát egy érdekes esettanulmányt északról. Best Practice.

Íme az oldal: http://donttellashton.com/

Arról van szó, hogy a diákok összehoztak egy virtuáis festővásznat, mondjuk inkább képkeretet, melyre bárki felkerülhet, ha retweeteli a honlapon kapott mondatot. Mindenki az oldalon a twitter követői számának megfelelő helyet kap, minél több a követőnk, annál nagyobb felületet foglalunk el. 

Az alapgondolat valószínűleg az volt (de ha nem, annak is isteni), hogy itt összegyűjtsék a főiskola twitterező hallgatóit, hogy a főiskola oldalára érkező látogató percről percre nyomonkövethesse egy üzenőfalon keresztül, hogy a Berghs hallgatói mit gondolnak, mit éreznek, mi foglalkoztatja aktuálisan őket, tehát egy nagyon személyes képet kapjon a sulival kapcsolatban, mintegy a fősuli ütőereként működjön, ez legyen a dobogó szíve. Vagy így vagy úgy, ügyes próbálkozás, ügyes megvalósítás.

 

Pirospont: Jó alapötlet.

Pirospont: A terjedés szempontjából nagyon jó, hogy a: I'm on the worlds first artwork made by Twitter users. to JOIN go to http://www.donttellashton.com / Just @donttellashton mondat retweetelésével lehet csatlakozni, hiszen annál gyorsabban terjed a site híre.

Pirospont: A kommunikációért. Köztudott, hogy Ashton Kutcher csiripelését követik a legtöbben twitteren, jelenleg közel 5 Millióan, fél Magyarországnyi ember (!). Ezért tökéletes a site címe és a szlogen: DON'T TELL ASHTON, ugyanis, ha a színész is feliratkozna, valószínűleg az összes helyet elfoglalná. 

Ezért ne szólj neki!!

Nem semmi, ahogy ez az Ashton rávetődött a közösségi médiára.

Azon felül, hogy ilyen iszonyú sok követője van twitteren, ő volt az első, aki elérte az 1 millió követőt 2009. áprilisában. Természetesen fészbukon is jelen van, ott sem csekély, közel 3 és fél millió rajongóval, egyedi programozott füllel, az Ashton Live-val, ahonnan időnként élő videóüzenetet közvetít.

Alap, hogy blogol és külön Youtube csatornája van. Kicsit azért a saját mobilalkalmazást már erősnek érzem, amely hivatott könnyen megjeleníteni egy alkalmazásban az előbb felsoroltakat. 

 

Ha tetszett a bejegyzés, iratkozz fel RSS-re, vagy csatlakozz hozzánk Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://thinkdigital.blog.hu/api/trackback/id/tr511999574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása