Digitális Marketing Blog

Think Digital!

Like It Easy

Hirdetés

 

Osztják

Digitális Marketing Blog

Szórakoztató digitális marketing!

A ThinkDigital kreatív digitális reklámmegoldások inspiratív célzatú bemutatását tűzte ki célul!

Kontakt: sinkovits.andras@gmail.com

Legyél te is producer

2010.06.25. - sinkovits Szólj hozzá!

 Egyedülálló magyar online kezdeményezéssel volt szerencsém találkozni. A MyGreatFilm csapata egy eddig még nem létező mozifilm finanszírozási tervet dolgozott ki, melyet igyekszik nemzetközi szinten megvalósítani. A koncepció nagyon jó és bizonyítottan működőképes, lásd a MyFootballClub kezdeményezését, mely egy közösségi oldal a foci szerelmeseinek, akik egy minimális tagdíj befizetésével egy futball klub tulajdonosaivá válnak. Az oldal olyan sikeres volt, hogy alig több, mint 7 hónap alatt összegyűlt a pénz egy ötödosztályú csapat megvásárlására. Az oldalon ezután mindenben a közösség dönt szavazással a kezdőcsapatról, játékosvásárlásról, személycseréről ... mindenről. (bővebben)

A MyGreatFilm lényege annyi, mint korábban a téglajegyeknek (ahol mindenki egy tégla árát fizette ki egy-egy előadásért, hogy felépülhessen a színház), itt egy nagyjátékfilm szalagot bontottak képkockákra, a kockák tulajdonosa bárki lehet. A film producerévé válva.

A hat nyelvű honlap prototípusa már fent van a neten - de még fejlesztés alatt áll - nemzetközi filmes közösségi oldalt kívánnak belőle formálni, alkalmazkodva a lehető legközkedveltebb és sikeresebb web 2-es technológiákhoz. Természetesen mint mindig hazánkban, erkölcsi támogatóik rengeteg van, pénzügyi egyelőre nem akad, így az anyagiak egyenlőre hátráltatják a koncepció kibontakozását.

Sikerült szinte minden közismert színész aláírását összegyűjteniük, illetve leforgatni velük a majdani sajtóanyagban szereplő promóciós kisfilmüket. A vágási munkálatok még hátravannak, amint elkészülnek vele természetesen közre fogom adni.

Az ötlet kifejtése itt (  http://mygreatfilm.freeblog.hu/  ) bővebben olvasható, vagy legalábbis jobban megérthető. Jelezném, hogy ez az oldal csak vázlatként szolgált saját maguknak, se megszerkesztettség, sem pedig teljesség (azóta változott, bővült a repertoár) nem található rajta.

A honlap: www.mygreatfilm.com szintúgy nem tekinthető elkészültnek, csak egy vázlat, ...egyelőre a saját pénzük elfogyott, így szívesen veszik szakmai befektetők, vagy lelkes fejlesztők megkeresését.


Megíródott a szinopszis, kitalálták, hogy legyen kreditrendszer is azok számára, akiknek nincs pénzük ilyenre, de tevőlegesen, aktívan, kreatívan részt vennének benne, akár egy-egy kockáért cserében, akár lelkesedésből, s hogy ne csak egy sima honlap legyen, hanem igazi filmes produceri közösségi oldal (alltogethermovie).

Részemről az ötlet nagyon rendben van, abban az időben mikor a filmek bevételi rekordokat döntenek meg, egy erős kis magyar kezdeményezés és sok-sok érdeklődő és jóakaró nagy dolgokat vihet véghez kihasználva a közösség erejét. 

Megjegyzem nagyon jó ötletnek tartam nyitólapon ezt a kis általam oly nagyrabecsült filmet, hiszen ők valóban másként gondolkodók és nem a szó megkopott értelmében:

Címkék: hazai netokrata

A bejegyzés trackback címe:

https://thinkdigital.blog.hu/api/trackback/id/tr252105970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása