Digitális Marketing Blog

Think Digital!

Like It Easy

Hirdetés

 

Osztják

Digitális Marketing Blog

Szórakoztató digitális marketing!

A ThinkDigital kreatív digitális reklámmegoldások inspiratív célzatú bemutatását tűzte ki célul!

Kontakt: sinkovits.andras@gmail.com

Közösségi videófogyasztást elősegítő app a Blikktől

2011.10.05. - sinkovits Szólj hozzá!

 Na ez jó. Ez elég jó! Végre egy üde színfolt. Ugyanis a Facebookon mindenkinek fent kell lennie, nincs olyan önmagára valamit is adó önjelölt online marketing guru, "közösségi média szakértő", aki ne javasolna Ügyfelének valami semmitmondó egyszer-használatos Facebook appot. Ezek mindig helyesek nagyon, sokszor valóban szórakoztatóak, talán kipróbáljuk, hagyjuk magunkat kicsit "aktivizálni" általa, foglalkozunk a brand-del 1-3 percet, majd szépen elfelejtjük. Konverzió? Hát az nincs.. ...de tök poén... Ritka az igazán - usernek és brandnek egyaránt - hasznos FB alkalmazás, persze nem is könnyű kitalálni ilyet. A Blikk által gründolt VideóLájk app hasznos, egy már-már inkább szolgáltatásszámba menő app, ami valóban nyújt nem némi élvezetet mindezt úgy, hogy egy használat után nem elfelejti az ember, hanem másnap is felkeresi, nem 1-3 percet foglalkozik Vele, hanem jóval többet. 

Miről is van szó? A VideóLájk egy videós toplista. "A magyar Facebook felhasználók által leggyakrabban megosztott és lájkolt videók toplistája." Az egész attól nagyon szép, hogy az app figyeli, hogy az alkalmazást használók ill. azok ismerősei milyen videókat osztanak meg az üzenőfalukon és mely videókat lájkolják. Ebből az infóbol egy algoritmus összeállítja a napi, heti és havi összesített toplistát. Különböző kategóriákra is szűrhetjük a videókat a humortól vagy éppen a filmtől a sporton át a zenéig összesen 11 kategória közül választhatunk. Nyomon követhetjük az ismerőseink által posztolásra került videókat és persze a sajátjainkat is.

Az benne a fura, hogy a Mafia Wars óta talán ez az első olyan app, amit minden nap megnézek, ezt pusztán csak kíváncsiságból, de ez nem egy játék, ez tartalom. Ráadásul egy márkáé. Egy márkáé, aki jelen van, mégsem zavar. Pl. Blikk TV videót tesz a listába, de természetesen nem a lista részeként, sorszám nélkül. Vagy például a videók egyedi oldalán még több Blikk TV videót ajánl.

Érdemes kipróbálni, itt meg is teheted: http://apps.facebook.com/videolajk/

Címkék: facebook digitális marketing facebook marketing facebook alkalmazás

A bejegyzés trackback címe:

https://thinkdigital.blog.hu/api/trackback/id/tr633281120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása