Digitális Marketing Blog

Think Digital!

Like It Easy

Hirdetés

 

Osztják

Digitális Marketing Blog

Szórakoztató digitális marketing!

A ThinkDigital kreatív digitális reklámmegoldások inspiratív célzatú bemutatását tűzte ki célul!

Kontakt: sinkovits.andras@gmail.com

Illatosított banner

2010.06.01. - sinkovits 1 komment

Nos igen, parfümöt reklámozni interneten nem is olyan könnyű. Ezzel szembesült a TBWA Brazil csapata. Ezért megalkották az illatosított banner-t. 
"A piacvezető férfi parfüm az országban most megváltozott. Ki szeretnéd próbálni? Kattints a bannerre, illatosított!!" - hirdeti a banner. És tényleg!
 
 
 

Persze ennek megvalósításához kellett egy csepp furmányosság.

Mivel a KaiaK egy viszonylag olcsó parfüm, olyan helyeken valósították meg a kampányt, ahol bárki olcsón netezhet, netkávézó.

Brazília 15 netkávézóját célozták meg és szerelték fel az okossághoz szükséges technikai megoldással. Olyan hardvert fejlesztettek, amely akár 50 illatosított "bannert" képes tárolni. Minden számítógépet a kijelölt kávézóban felszereltek ezzel az eszközzel. Aztán már csak egy plugin telepítése maradt hátra, amely biztosította, hogy a banner megjelenjen a kávézó gépeinek kezdőlapján.

 


Kicsit meglepő megoldás. Eredmények: Az illatosított banner kattintási aránya 17,2%, míg átlagos esetben a béka segge. Egyetlen hétvége alatt 10 000 illatosított banner lett így eljuttatva az emberekhez. Persze mindez eltörpül majd az ötletesség miatti terjedésétől a videónak.

Great idea!

Címkék: vírus marketing digitális marketing vírus film kreatív banner

A bejegyzés trackback címe:

https://thinkdigital.blog.hu/api/trackback/id/tr12045201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bajnok · http://bajnok.blog.hu 2010.06.01. 10:49:07

Ez überfasza :)
17,2%-os CT? :-o
süti beállítások módosítása